Cipru Posibila Revenire a Subvențiilor pentru Energie și Combustibili

Cipru: Posibila Revenire a Subvențiilor pentru Energie și Combustibili

Cu plângeri din ce în ce mai numeroase cu privire la costul vieții, guvernul a emis joi o declarație care a atras atenția, anunțând că ia în considerare posibilitatea reintroducerii subvențiilor pentru energie electrică și combustibili în viitorul apropiat.

Ministrul Finanțelor, Makis Keravnos, a dezvăluit aceste posibilități într-un interviu acordat postului de televiziune public CyBC. Cu toate că nu a confirmat în mod direct reintroducerea acestor subvenții, el nu a exclus nici această opțiune. Mai exact, s-a discutat despre posibilitatea de a aduce înapoi subvențiile pentru facturile de electricitate sau de a reveni la cota redusă a TVA-ului pentru carburanții utilizați pentru mașini și încălzire.

Această măsură ar putea avea un impact semnificativ asupra gospodăriilor din țară, în special într-un moment în care costurile de trai sunt tot mai mari și presiunea asupra bugetelor familiilor se accentuează.

Pe de altă parte, organizația Unficyp a anunțat că nu are de gând să părăsească Hotelul Ledra Palace. Cu toate acestea, a fost menționat că nicio cerere oficială de părăsire a clădirii nu a fost depusă de către majoritatea acționară – Biserica – în ciuda faptului că Arhiepiscopul Georgios a discutat această chestiune cu Președintele Nikos Christodoulides.

Într-o notă mai ușoară, organizatorii unei seri de degustare de kolokasi programată pentru vineri încearcă să aducă un suflu proaspăt acestui aliment cu păreri împărțite. Vor combina kolokasi cu zmeură și vor crea cocktailuri cu această legumă, în speranța de a atrage noi admiratori și de a-i încânta cu arome inedite.

Aceste dezvăluiri vin într-un context de interes public crescut și dezbateri privind politica fiscală și economică, pe măsură ce cetățenii continuă să resimtă presiunea finanțelor personale în fața costurilor de trai în creștere. Guvernul rămâne sub observație cu privire la măsurile pe care le va lua pentru a face față acestei situații.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *