Divertismentul de vară pentru cinefili

În cazul în care doriți să vă bucurați de cinema în aer liber în această vară, iată unde puteți găsi proiecții:

  • Diverse locații din Cipru: Organizatorii din toată Cipru vor gazdui proiecții de cinema în aer liber, aducând o varietate largă de filme clasice, blockbuster-uri și producții internaționale și independente pe un ecran aproape de tine. Indiferent dacă ești pasionat de filme vechi sau ești în căutarea unor producții mai neconvenționale, există evenimente pentru toate gusturile.
  • Pop-up cinema-uri în parcuri și piețe: Multe evenimente de cinema în aer liber vor avea loc în parcuri sau piețe publice, oferind atmosfera perfectă pentru a vă bucura de o seară plăcută de film în aer liber.
  • Proiecții pe acoperișuri și terase: Unele evenimente speciale de cinema vor fi organizate pe acoperișuri sau terase, permițându-vă să priviți filmele sub cerul liber, într-o locație unică și inedită.
  • Cinema drive-in: O altă opțiune populară este cinema-ul drive-in, unde puteți viziona filmele confortabil din mașină, având o experiență nostalgică și distractivă în același timp.

Asigurați-vă că verificați programul local pentru a afla mai multe despre proiecțiile de cinema în aer liber ce vor avea loc în această lună iulie și în august. Fiți pregătiți cu popcorn sărat, o băutură răcoritoare și pregătiți să vă bucurați de farmecul unor seri de film sub cerul liber!

Maratonul de filme de vară “Constantia”

Proiecțiile au început deja la una dintre cele mai vechi săli de cinema din Nicosia, deoarece seria de filme revine pentru a 24-a oară. Începând din mijlocul lunii iulie până pe 10 septembrie, Cinemaul în aer liber Constantia din Pallouriotissa va prezenta filme în fiecare miercuri, joi, vineri, sâmbătă și duminică. Programul din 2023 include filme premiate precum “Labirintul lui Pan” de Guillermo del Torro, “Fără Urs” de Jafar Panahi și renumita animație japoneză “Belle”. Desigur, vor fi prezentate și producții grecești și cipriote (Câmpuri magnetice, .dog, Fetine dispărute și Răsărit în Kimmeria), în timp ce filmele științifico-fantastice și de comedie din cinematografia mondială ocupă un loc important în calendar.

Bilete online disponibile pe www.tickethour.com.cy. Tel: 22-348203, 99-469027.

Cinema în aer liber LefkosiaZO

Amfiteatrul din Piața Eleftheria, înconjurat de înalte copaci de chiparos și zidurile venețiene, va găzdui patru seri de film în iulie și august, în cadrul evenimentului LefkosiaZO. Începând din 19 iulie, locuitorii din Nicosia vor putea să se bucure de filme populare în mod gratuit. Pe 19 iulie, va fi proiectat filmul “Top Gun: Maverick”, în timp ce săptămâna următoare va fi prezentat un alt mare succes. Filmul celebru “Elvis”, din 2022, îi va face pe spectatori să danseze pe scaune pe 26 iulie. În luna august, vor avea loc încă două seri de film. Pe 2 august, va fi proiectat filmul “Asterix & Obelix: Regatul Mijlociu”, iar pe 9 august, “Bohemian Rhapsody” va încânta fanii formației Queen.

Ora 21:00. Intrare gratuită. Tel: 96-995603.

Festivalul de Arte Faneromeni23

Până la sfârșitul verii are loc o altă ediție a festivalului anual de vară, organizat în curtea Fundației Culturale a Băncii din Cipru. Pe lângă spectacolele muzicale și muzica festivalului, vor fi organizate seri gratuite de cinema în aer liber, deschise atât adulților, cât și copiilor. Pe 3 august va fi proiectat filmul “Bilet spre Paradis” cu Julia Roberts și George Clooney, iar pe 31 august, familiile se vor bucura de animația “Aventurile lui Pil”. Ultimul film proiectat în vechiul loc din Nicosia va fi “Top Gun: Maverick”, cu nimeni altul decât Tom Cruise.

Intrare gratuită. Tel: 22-128175.

Cinema în aer liber “To Erma”

În inima vechiului oraș Nicosia, într-o grădină fermecătoare decorată cu scaune de cafenea, ghivece cu flori și zeci de cărți, va avea loc propria serie de filme în aer liber. În iulie, “To Erma” de pe strada Ermou va prezenta filme franțuzești, grecești, palestiniene și românești în fiecare luni a lunii. Pe 17 iulie, va fi proiectat filmul grecesc “O Thanasis sti chora tis sfaliaras”, la ora 20:00. Apoi, pe 24 iulie, va fi proiectat filmul palestinian “Omar” din 2013, iar în ultima zi a lunii iulie, luni, 31 iulie, va fi prezentat filmul românesc “Două bilete la loterie”.

Intrare gratuită. Tel: 22-346770.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *