cipru

Schema Oikia atrage Sute de Solicitanți

Sute de Cereri Preliminare Aprobate de către Corporația de Finanțare a Locuințelor (HFC) pentru Familii cu Venituri Reduse și Debitori cu Întârzieri la Plăți

În data de miercuri, a ieșit la iveală că sute de cereri din partea familiilor cu venituri reduse și a debitorilor cu întârzieri la plăți au fost prelucrate și aprobate preliminar de către Corporația de Finanțare a Locuințelor (HFC) și au fost expediate la Direcția Generală a Contabilității pentru o analiză mai amănunțită.

Potrivit Agenției de Știri din Cipru, un total de 712 cereri au fost pre-aprobate de către HFC pentru a participa la planul Oikia.

Valoarea totală a cererilor este de 22.732.031,42 de euro.

Oikia reprezintă un program guvernamental pentru gestionarea creditelor acordate în cadrul schemelor guvernamentale de locuințe.

În special, scopul său este de a sprijini debitorii care iau pentru prima dată împrumuturi cu fonduri guvernamentale (Schema de Credit pentru Cupluri cu Venituri Reduse) cu o ipotecă pentru prima lor locuință sau prin Schema Unificată de Locuințe sau cu fonduri cofinanțate. Creditele ar putea fi, de asemenea, acordate de instituții bancare în anumite condiții, cum ar fi construirea unei case pe teren guvernamental sau pe teren cipriot turcesc sau într-o zonă aflată sub suveranitatea statului britanic.

Creditorii ar fi trebuit să înregistreze întârzieri la plăți de peste 90 de zile la data de 31 decembrie 2019, pentru a putea participa.

Conform raportului, HFC și-a finalizat evaluarea și le-a trimis la biroul general al contabilului la data de 30 iunie pentru aprobare. Contabilul general va avea timp până la data de 30 septembrie pentru a evalua, urmând ca soluțiile să fie furnizate până la data de 31 decembrie pentru persoanele îndreptățite.

Programul Oikia: Sprijin pentru Cei care Iau Prima Lor Locuință

Programul Oikia reprezintă o inițiativă guvernamentală semnificativă menită să ofere asistență debitorilor care iau pentru prima dată credite în cadrul schemelor de locuințe gestionate de stat. Aceasta include Schema de Credit pentru Cupluri cu Venituri Reduse, care este destinată ajutării familiilor cu venituri mici să își achiziționeze prima casă.

Un alt aspect important al programului Oikia este acordarea de împrumuturi pentru prima locuință prin Schema Unificată de Locuințe. Acest lucru facilitează accesul la locuințe pentru cei care îndeplinesc criteriile de eligibilitate.

Eligibilitate și Condiții

Pentru a putea beneficia de programul Oikia, debitorii trebuie să îndeplinească anumite criterii și să respecte anumite condiții. Acestea includ:

1. Primul Împrumut pentru Locuință

Programul se adresează celor care iau pentru prima dată un împrumut pentru achiziționarea unei locuințe. Acest lucru îi ajută pe cei care doresc să intre pe piața imobiliară, dar întâmpină dificultăți în obținerea finanțării.

2. Scheme de Locuințe Guvernamentale

Debitorii pot beneficia de programul Oikia dacă au luat un împrumut în cadrul schemelor de locuințe gestionate de guvern. Acest lucru poate include scheme precum Schema de Credit pentru Cupluri cu Venituri Reduse.

3. Întârzieri la Plăți

Un alt criteriu important este ca debitorii să fi înregistrat întârzieri la plăți de mai mult de 90 de zile până la data de 31 decembrie 2019. Acest lucru demonstrează nevoia de sprijin financiar pentru a recupera și a-și menține situația financiară.

Procesul de Evaluare și Aprobare

Procesul de evaluare și aprobare a cererilor în cadrul programului Oikia este bine definit și transparent. Corporația de Finanțare a Locuințelor (HFC) analizează fiecare cerere în parte, asigurându-se că aceasta îndeplinește toate criteriile și condițiile impuse. Ulterior, cererile pre-aprobate sunt expediate la Direcția Generală a Contabilității pentru o examinare mai amănunțită.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *