politia cipru

În urma Protestelor Migranților, Conducerea DISY va efectua o vizită în Chlorakas

Conducerea partidului Disy a anunțat că va vizita satul Chlorakas vineri “pentru a fi informată direct atât de locuitori, cât și de autorități despre întreaga situație și pentru a discuta cu ei modalități de rezolvare a problemei”.

Decizia de a vizita satul vine în urma unui grup de aproximativ 100 de locuitori ai unui complex de apartamente care au organizat un protest în fața birourilor consiliului comunității luni seara, după ce a fost întreruptă alimentarea cu energie electrică a clădirii. Clădirea este locuită în principal de cetățeni din țări terțe.

A fost pretins de mukhtar-ul din Chlorakas, Nikolas Liasides, că alimentarea cu energie electrică a clădirii a fost întreruptă după ce s-a descoperit că unii dintre locuitori furau energia de la o substație în apropiere.

Protestul a fost inițial pașnic până când un grup de manifestanți s-a îndreptat către substație în jurul orei 22:00 luni seara, încercând presupus să-și repună alimentarea cu energie electrică.

La acest punct, unitatea antidistrugere a poliției a intervenit, iar locuitorii au început să arunce cu pietre în ofițeri. Poliția a folosit substanțe iritante chimice pentru a dispersa protestatarii.

Odată cu anunțarea vizitei lor, Disy a declarat că “situația în dezvoltare din Chlorakas este inacceptabilă și condamnabilă și, în același timp, expune incapacitatea celor din guvern de a implementa legea și ordinea”.

“Cetățenii au dreptul să se simtă în siguranță. Cei care sunt primiți în Cipru ar trebui să cunoască obligațiile lor: să respecte legile țării care îi găzduiește și proprietatea cetățenilor săi”, au adăugat ei.

De asemenea, au declarat că “comportamentul extrem și incidentele de violență ar trebui tratate cu hotărâre și, dacă este cazul, cu măsura expulzării. De ceva timp, Disy a avertizat cu privire la pericolele acestui fenomen de ghettoizare. În plus față de menținerea ordinii și soluționarea dezordinii, problema ar trebui abordată în mod holistic și la rădăcină”.

“Întreaga societate și toți cetățenii noștri se așteaptă să facem față provocării, respectând în același timp obligațiile noastre internaționale față de cei care sunt cu adevărat în pericol în țările lor și au dreptul la azil și protecție”, au adăugat ei, afirmând că “stau alături” de locuitorii zonei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *